perjantai 12. maaliskuuta 2010

Kevättä ilmassa

Ihana kevättalvi on tullut! Ulkona paistaa aurinko ja hanget kutsuvat hiihtelemään. Kaunista talvea ei kestä enää kauan, pian on suloisen kevään vuoro. Pidän keväästä. Ja talvesta. Kuten kesästäkin. Syksykin on kaunis. Kaikki vuodenajat luovat ihanan tasapainoisen ilmaston meille suomalaisille. Saa nähdä, kauanko kelit pysyvät tällaisina. Ehkä pelätty ilmastonmuutos on todella tulossa. Kenpä tietäis sen, sanoo jo laulukin.

Tänä talvena perinteiset suomalaiset ulkoilutavat ovat saaneet uutta nostetta. Hiihto on suosionsa huipulla, luistelu ja laskettelukin ovat kestohittejä. Ilostuin itse erityisesti pulkkamäestä, vaikka näin vanha olenkin. Sulhasen pikkuveljen kanssa on hauska laskea pitkin rännejä, täällä maalla kun on tilaa!

Yksi talven mieleenpainuvimmista hetkistä oli varmastikin joulukuusen haku. En ole ikinä viettänyt joulua aidon kuusen kanssa. Tänä vuonna olimme sulhaseni kanssa meillä joulun, mutta ensi vuonna omaan kotiin muutettuamme varmasti on meilläkin ihka oikea kuusi! Sulhaseni kotona on tottakai ollut aina sellainen. Kovasti herätin varmasti hupia, kun kävimme kaatamassa kuusen omasta metsästä.

Kun kevät todella tulee, alkaa hirmuinen luku-urakka. Yliopistojen pääsykoekirjojen ilmestyttyä ei ole enää tekosyitä olla lukematta. Nyt on meneillään valmistautuminen ylioppilaskirjoituksiin. Käyn siellä korottamassa muutamaa ainetta. Paremmin olisin voinut valmistautua! Mutta kun on jo se todistus!

Iloista kevättä ja pitkiä hankikelejä ennen sitä. Niin kauan kun aurinko paistaa, on elämä laiskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti